Efter en massa om och men

Nu på tisdag så flyttar jag äntligen till Södertälje efter en massa krångel med bil och släp. Det blev ingen bil och inget släp så jag tar ett tåg. Det blir bara en resväska och resten får jag i nästa vecka när min mamma och hennes pojkvän kommer.

/πrat

Himlen faller

I natt klockan 24.00 kolapsar himlen och jag ska så klart ta fram en madrass och en filt för att sedan kolla på spektaklet. Jorden passerar nämligen meteorsvärmen Perseiderna och man kommer kunna se mer än ett stjärnfall i minuten. Det bli många önskningar inatt. Här kommer en passande låt Moby - We are all made of stars.



/πrat

Telia vs Ipred 1-0

Efter att musikjättarna har fått ut det de ville av den nya Iprelagen så är det dags för filmbolagen och ge sig in i kampen om pengarna men det kommer inte vara någon enkel kamp och vinna. Inte om Telia får bestämma i alla fall eftersom de nekade att ge ut uppgifter om ägarna till torrentsidan swebits till filmbolagen Svensk filmindustri och Pan vision.

Jag är stolt över Telia och jag är även en riktigt nöjd användare av Telias bredband, jag vet att jag kan känna mig säker så länge hjälten är på min sida för det Telia gör här är att de räddar internet. Här kommer i alla fall en liten film om just hur internet blir räddat.

Källa: Aftonbladet



/πrat

Into the wild

Är den bästa filmen jag har sett på väldigt länge... Jag är mållös... Den är baserad på en verklig händelse... Jag såg den för första gången för en månad sen på tv och i förra veckan så köpte jag den på dvd och såg den igen. WOW den här filmen får verkligen hedersplatsen i dvd hyllan. Måste se den med Carro i vår nya lägenhet jag tror att hon kommer bli lika förälskad i den som jag.

Den här filmen talar verkligen till mig för den tar upp en del saker som jag själv har funderat över. Filmen tar upp en dröm som jag har haft så länge jag bara minns och det är att bara släppa allt och gå dit benen bär mig. GRATTIS! Sean Penn du har gjort ett riktigt bra jobb! Här kommer låten Long Nights av Eddie Vedder, låten är med i början av filmen i intro scenen.



/πrat

Ett med naturen del 3

Jag går upp halv 6 en kall lördag morgon, Jag kan inte somna om för jag har ont i ryggen av det hårda golvet: jag  packar ihop planscherna i väskan och ger mig ut på Södertäljes gator. Under min morgonpromenad ser jag två skitungar som har snott en brandsläckare och sprutar med den ner i vattnet. De måste ha varit runt tio år gamla.

Jag står där och tittar ut över vattnet när ungarna kommer förbi och frågar:

- Har du cigg?
- Ska NI ha cigg. Svarar jag då.
- Ja. Svarar skitungarna.
- Hehe NAE! Svara jag med ironisk ton i rösten.

Ungarna går sin väg och jag tänker vart världen är på väg når tioåringar går runt och frågar folk om cigaretter. Det är fortfarande tidigt på morgonen så jag går till slussen och kollar på båtar som flyter förbi tills affärerna öppnar, jag tar till och med en liten tupplur på bänken och blir mysigt värmd av morgonsolen.

Några timmar senare börjar  regnet ösa ner så jag tar på mig skorna och tar väskan för att sedan sätta mig under ett tak för att vänta på att regnet ska upphöra. Efter att det slutat regna så kommer solen fram och jag ger mig av till centrum för att fråga runt hos mäklarfirmorna om det finns hyresrätter centralt i Södertälje. Efter en stunds frågande utan resultat så stiger jag in på en mäklarfirma och frågar.

- Hej hej, jag bara undrar om ni har några hyresrätter centralt i Södertälje.
- Vi arbetar inte så egentligen men sätt dig ner så kan vi kolla. Svarar en ganska lång kille i skjorta och bruna kostymbyxor.
-Ok. Svarar jag och sätter mig ner.
- Var kommer du ifrån, jag känner nämligen igen dialekten och jag vet att den inte är härifrån. Han ler och tittar lite på mig och sedan börjar han knappa in saker i datorn.
- Öhh, jag kommer från småland, lite under Jönköping... Från Värnamo. Svarar jag och tror att han inte vet var Värnamo ligger för folk brukar inte göra det.
- JAHAAA!!! Säger han och hoppar nästan från stolen. Han vänder sig om och skriker till sin arbetskamrat.
- Gissa var den här killen är ifrån... Värnamo. Han vänder sig om till mig och säger.
- Han är också från Värnamo, vi jobbar inte såhär egentligen men jag skriver ner lite info åt dig bara för att du är från Värnamo.

Han skriver ner lite information på en lapp och ber mig skriva ner mitt namn och nummer så hör han av sig om det dyker upp något bra. Han ger även mig en lapp med ett telefonnummer till ett ställe som kan ha lediga lägenheter. Vi skakar hand och jag ger mig av glad och positivt laddad inför visningen av lägenheten jag skulle kolla på den dagen.

Kvällen börjar närma sig så jag börjar fundera på var jag ska sova, jag hittar en presenning och en sopsäck som jag bygger till en koja precis vid floden, jag hittar ett fuktigt täcke och rullar in mig i det som en sovsäck, jag somnar gott  det här var mycket skönare att sova på mossa än att sova på ett hårt golv.

Jag började morgonen med att riva min mysiga sovplats, jag vek ihop allt fint och gömde det under en buske så att det kan användas någon mer gång om det behövs. Efter att sovplatsen var riven så gick jag till centrum och hängde på en brygga och tog emot så mycket det bara gick av solen. Jag vandra runt lite på gågatan och märkte att en av galleriorna var avspärrad av polisen så jag satte mig ner på en bänk och tittade på. Efter en stund spärrade polisen av halva gågatan och jag fick höra att det var ett grovt rån som skedde där för några minuter sedan.

Jag satte mig utanför avspärrningen och folk gick fram hela tiden och frågade om man kunde gå förbi... Jag blev arg såg dom inte att det stod avspärrat och polis på tejpen med stora blåa bokstäver. Folk envisades med att gå innanför avspärrningarna ändå snacka om riktiga idioter!!!

Nu var det dags och åka hem så jag tog en buss till till tågstationen, när jag kom fram såg jag att det bara fanns dyra tåg kvar så jag köpte en billig biljett till nästa morgon. Jag har redan varit uteliggare i två dagar så varför en till. Den natten sov jag på stationen och det var den varmaste natten hittills.

SLUT

/πrat

Ett med naturen del 2

Jag kommer fram till centrum och sedan till lägenheten, det är en halvtimme kvar tills jag ska kolla på lägenheten så jag sätter mig vid vattnet och tar av mig skorna för att vädra fötterna efter en ganska lång promenad. Efter ett riktigt uppskattat tack från fötterna går jag och sätter mig utanför lägenheten och väntar på killen som ska visa mig sin boning. En timme går och han kommer inte jag har ringt flera gånger men inget svar.

Efter cirka en timme så kommer en tjej och frågar om jag väntar på någon så jag förklarar hela min situation för henne. Hon säger då att jag kan kolla på hennes lägenhet för hon funderar på och flytta snart. Jag tittar på lägenheten att jag tar den jag kan flytta in snabbast i och sedan säger jag hej då och drar mot centrum igen.

Klockan är nu runt 22.00 och jag känner att det inte är värt att åka hem så jag sätter mig på Mc Donalds och tar en cheeseburgare, jag hatar deras burgare de smakar alltid plast. Det börjar bli mörkt och jag vandrar runt i Södertälje, det börjar regna så jag sätter mig under ett tak utanför ett hotell. Efter en stund går jag in och frågar hur mycket de tar för en natt.
- 900 riksdaler
- Ack och ve. Svarar jag aldrig att jag tänker betala så mycket för en natt i en säng så jag sätter mig i lobbyn och väntar på att det ska sluta regna.

Regnet avtar så jag ger mig ut igen på jakt efter sovplats, efter en stunds letande börjar det regna igen så jag springer snabbt in på pendeltåg stationen och där sitter det en finlandssvensk gubbe. Som börjar prata med mig om vanilj och hur farligt det är, jag sitter där och låtsas hålla med man vill ju inte förstöra allt det roliga för han det var bara foliehatten som fattades på hans huvud. Jag ger mig återigen ut på gatan.

Jag kollar på mobilen och märker att batteriet börjar ta slut så jag ger mig ut på jakt efter ett uttag så jag kan ladda den Jag kollar nästan överallt men det är omöjligt, jag kollar även om uttagen på parkeringen funkar men icke. Till sist så hittar jag ett uttag utanför OKQ8 så där sitter jag i någon timme och blir underhållen av min bror som skickar roliga sms.

Efter att mobilen har laddat så börjar jag sno lite plakat från väggarna som jag tänkte att jag kunde sova på för att inte bli smutsig, jag stoppar ner dom i planchen och ger mig av till ett nyrenoverat återvinningsrum som är helt tomt och det bästa är att man kunde låsa det från insidan. Så jag tar av mig skorna för att inte stöka ner, jag plockar fram plancherna och lägger dom i ett hörn av rummet, tar av mig tröjan för den är blöt efter regnet, lägger mig i fosterställning och somnar i några timmar...

FORTSÄTTNING FÖLJER

/πrat

Ett med naturen del 1

Nu ska ni få höra en berättelse om en resa som slår sagan om ringen med hästlängder, en episk berättelse om mod, ondska och livet i tre delar (precis som sagan om ringen).

Det är tidig morgon på en helt vanlig torsdag eller det är vad jag tror i alla fall. Jag klär på mig fortfarande sömndrucken och ger mig av, jag stänger ytterdörren och genom fönstret kikar min bror ut likt Shakespeares Julia och frågar med en trött och harklig röst:

- Vart ska du hän broder min?
- Jag ger mig av till landet kallat Södertälje på jakt efter en boning åt mig och min fagra mö. Säger jag och vinkar rak i ryggen och ger mig av med raska steg mot bussen.

Jag sitter på bussen och hör ljuv musik i örat, det är min mobil som spelar. Jag går av bussen och stiger sedan på ett tåg som ska ta mig till landet där det sägs att drömmar blir till verklighet. Tåget startar försiktigt och lämnar min hemstad, några timmar in på resan stiger det på en full man med gitarr. Det kommer genast två konduktörer och tar med honom till en annan del av tåget så han inte stör de andra medresenärerna.

Cirka sådär en halvtimme senare sitter gubben vid en av utgångarna och vinkar till mig, jag vinkar tillbaka. Han visar med händerna att jag ska komma och sätta mig bredvid han. Jag sätter mig bredvid gubben. Jag försöker tyda hans sluddrande men förstår bara ett ord han säger och det är alkolist, jag tänker att jag inte kommer förstå han på ett tag så jag tar hans gitarr som står bakom mig och ger den till han och säger:

- Spela en ljuv melodi gamle man, förtrolla mig med din vackra musik.
- Grrllbflupp Ted Gärdestad. Svarar han och vinkar ifrån sig gitarren.

Jag lägger tillbaka gitarren och säger att jag måste hämta min packning (jag hade ingen packning) för att jag ska av snart. Jag stiger av i Södertälje och ser mig runt och frågar första bästa person åt vilket håll jag ska gå för att ta mig till centrum. Jag får hjälp av en kvinna vid busshållplatsen och börjar vandra, efter en stund märker jag att något inte stämmer. Jag står nu mitt i ett industriområde och ser inte en enda levande själ. Så jag går tillbaka.

Nu är jag tillbaka på stationen, jag sätter mig på en bänk och tar en välförtjänt cigarett när en man på cykel åker förbi och parkerar den någon meter bort. Jag går fram och frågar:

- Ursäkta herrn men råkar inte ni bo i det här landet?
- Jo. Svarar han.
- Det är så att jag kan icek hitta vägen till centrum skulle ni kunna leda in mig på rätt spår?

Mannen förklarar vägen för mig och jag ger mig än en gång iväg på jakten efter lycka...

FORTSÄTTNING FÖLJER

/πrat

RSS 2.0